Történet, hézagokkal

Aylan Kurdi családja ingyen lakott Törökországban, az apa története tele van hézagokkal

 

 

 

The Muslim Issue, 2015 szeptember 4

 

 

Négy millió muszlim tesz úgy, mintha menekülne 30.000 olyan ISIS -harcos elől, akik nem tartózkodnak a falvaikban, városaikban, sőt még az országaikban sem. Ennek a fajta tömeges bevándorlásnak a mímelése középkori trükk. Hidzsra a neve és a dzsihád részét képezi.

 

 

Kurdiék

 

Rendben, gondolkozzunk az abszurd és végletekig kiforgatott menekültügyi – és menekültekkel kapcsolatos politika szellemében, és tegyünk úgy, mintha elhinnénk, hogy ők a háború áldozatai és menekülniük kell. A megoldás nagyon egyszerű. Gyakoroljunk nyomást a világ 49 muszlim vallású államára, hogy fogadják be valamennyiüket. Akadályozzuk meg mindannyiuk számára és teljes mértékben a belépést Nyugatra. Amennyiben a muszlim országok nem fogadják be őket, sújtsuk őket szankciókkal. Figyeljük csak meg, milyen gyorsan véget ér a tömeges bevándorlás-áradat, amint a muszlimok rádöbbennek, hogy tervbe vett hidzsrájuk kudarcot vallott.

 

Abdullah Kurdi története kitaláció. De hazugságait már nagy dobra verte és felhasználta a média propagandagépezete, amely arra kényszeríti az európai politikai erőket, hogy még több olyan gazdasági bevándorlót fogadjanak be, aki sohasem tartózkodott háború – sújtotta területeken. A halott kisgyerek ideális alany volt az ISIS-t és a mögöttük álló muszlim tömegeket támogató PR – kampány szempontjából, amely még az ilyenfajta politikai pornográfiától sem riad vissza célja elérése érdekében.

 

Abdullah sosem tartózkodott azon a csónakon, így nem is nézhette végig felesége és gyerekei halálát. Ezért lehetett ő az egyetlen túlélő. Akkor értesült először kisfia haláláról, amikor , miután a gyerekről készült képek bejárták a világsajtót, a kórház felvette vele a kapcsolatot. Figyeljünk csak oda a történetében fellelhető hézagokra és ellentmondásokra.

 

 

Ő csak megpróbálta előre küldeni feleségét és gyerekeit Európába, hogy mielőtt csatlakozna hozzájuk, gyerekeivel érkező magányos anyaként kérjenek menedékjogot. Miközben soha nem éltek háború-sújtotta övezetben.

 

 

Göngyölítsük fel tehát a bevándorlási csalást:

 
Azt követően, hogy távoztak az állítólag háború-sújtotta területről (Szíria hatalmas, és nem az egész országban van háború), a Kurdi család ingyen lakhatott Törökországban. Három évig éltek ott . Szó sincs róla, hogy Abdullah Kurdi háborús zónában élt volna. Biztonságban volt, volt mit ennie, több mint 4.000 dollár készpénzzel – vagyis több mint 13,000 török lírával rendelkezett- szóval akkor miért ment el?

 

Őszintén szólva, a történet nem kerek.
Íme mit mondott kezdetben a sajtónak (tegnapi Guardian):

 

 

Átvettem a kormánykereket és evezni kezdtem. A hullámok nagyon magasak voltak, és a csónak felborult. Karjaimba vettem a feleségemet és a gyerekeimet és rájöttem: mind meghaltak”- nyilatkozta az AP-nek.

 

Nézzük csak meg e történet részleteit :

 

Abdullah beszámolója szerint három évet töltött Törökországban, azt megelőzően pedig Damaszkuszban élt. A testvére még zavarosabbá teszi a sztorit, mert azt állítja, Abdullah eredetileg borbély volt Damaszkuszban, aki Kobanin keresztül szökött Törökországba, de kanadai jövőt álmodott családtagjainak. Most akkor Damaszkuszban vagy Kobaniban élt? Kobani több mint 500 km-re van Damaszkusztól.

 

 

Miután „megszökött” a Kobani-i „háborús zónából”, most vissza akar térni Kobaniba, hogy részt vegyen a temetésen. Hm….? Tehát, most biztonságos számára visszarepülni Kobaniba és elmenni a temetésre. És, ami a legjobb: az ISIS még csak nem is volt Kobaniban akkor amikor Kurdi és családja állítólag előlük „menekült” el a városból.

 

Nem volt ott az ISIS Damaszkuszban  sem, amikor Kurdi, mint állította, ott élt. Az ISIS csak a tavaly hatolt be Damaszkusz északi részének egy kis vidéki településére, majd 2015 elején megtámadott egy távoli „palesztin” menekülttábort, ahonnan kikergették őket. Jelenleg az ország negyede áll az ISIS ellenőrzése alatt  és ez az ország északi, nem pedig a déli része.

 

 

Míközben a nyugati média arról tudósít, hogy Kurdi Kanadába szeretett volna eljutni,a svéd médiának  arról beszélt, hogy Svédországba próbált beutazni, és hogy Törökországban három éven keresztül ingyenesen látták vendégül. Abdullah azt állítja, hogy Kanadába szeretett volna eljutni, de megtagadták tőle a menedékjogot, miközben a kanadai hatóságok szerint, soha nem nyújtott be nekik ilyen folyamodványt. Na most melyik történet mellett fog megállapodni?
Itt valójában egy olyan történetet olvasunk, ahol rokonok csempésznek át más Törökországban élő rokonaikat. Ez történt Kurdival is. Kanadában élő családtagjai igyekeztek módot találni arra, hogyan juttathatnák be illegálisan az országba,a kanadai bevándorlási rendszert kijátszva, ezért olyan rémtörténeteket agyalnak ki, amelyeket valójában sosem élt át.
Attól függően, hogy kiknek nyilatkozik, Abdullah Kurdi különféle meséket ad elő. Testvére, Fatimah egy, a fivérével folytatott telefonbeszélgetésről számol be a Daily Mailnek  Ez a történet különbözik attól, amit Abdullah Kurdi mesélt a sajtónak.
Figyeljünk csak a Daily Mail cikkének az alábbi részleteire:

 

Újraélve a lélekvesztő felborulásának pillanatait, amikor a Földközi tenger hullámai csapkodtak körülöttük, Kurdi elmesélte, hogyan könyörgött fiainak, hogy lélegezzenek, azt ismételgetve: nem akarja, hogy meghaljanak.

 

Csak amikor lenézett az arcukra és megpillantotta Aylan vérbe borult szemeit jött rá: a fiúk meghaltak és el kell engednie őket.
Amikor végignézett a tengeren, megpillantotta felesége, Rehan holttestét is, aki „úgy úszott, mint egy luftballon”. Ő szintén megfulladt.
És íme testvére, Fatima verziója, ugyancsak a Daily Mailben:
Tima, akit Fatimaként is ismernek, tegnap elmesélte, hogyan számolt be gyász -sújtotta fivére fiai életének utolsó perceiről egy telefonbeszélgetésben:
„Amikor jött egy nagyobb hullám és felborította a csónakot, Abdullah azonnal megragadta mindkét gyerekét és minden erejével arra törekedett, hogy a víz felszínén tartsa őket, folyamatosan üvöltve: „Lélegezzetek, lélegezzetek, nem akarom, hogy meghaljatok!”

 

Bal karjában Gallipet tartotta, és észrevette, halott, és ezt mesélte: ‘El kellett engednem’
Aztán Aylanra nézett, és látta, vér szivárog a szemeiből, így lefogta őket és azt mondta: nyugodj békében , fiam.
Az asszony azt is elmondta, hogy Abdullah még a vízben volt, amikor észrevette a felesége holttestét, amely „felpuffadt luftballon” módjára úszott a hullámokon, azért nem sikerült azonnal felismernie.
Miközben alig tudott megszólalni a zokogástól, Abdullah tegnap elmondta, milyen iszonyatos élmény volt amikor a kicsiny és túlzsúfolt lélekvesztő felborult, az éjszaka csöndjébe pedig belehasított a többi szír menekült-társának a sikolya. Eközben a feleségébe kapaszkodott: „őt tartottam, de a gyerekem kicsúszott a kezeim közül”– mondta.

 

„Megpróbáltunk a csónakba kapaszkodni, de az süllyedt. Sötét volt és mindenki üvöltött. Elnyomták a feleségem és a gyerekeim kiáltásait

A felesége kevesebb mint három óra alatt felpuffadt. Csakhogy a vízbefultak holtteste nem indul azonnal oszlásnak. Nyilvánvaló, hogy Abdullahnak fogalma sem volt arról, hogyan zajlik a vízbefúltak bomlási folyamata, csak azzal volt tisztában, hogy egy bizonyos idő eltelte után felpuffadnak, ezért az oszlásnak egy olyan stádiumáról számol be, aminek bekövetkezése bizonyos időbe telik. Íme egy leírás a Törvényszéki Könyvtárból:
Puffadás (2 -6 nap)
A bomlásnak ez a szakasza már magában foglalja a feloszlás első látható jeleit, nevezetesen a has puffadását, amelyet a holttestben található baktériumok által termelt gáz idéz elő. Ez a puffadás különösen szembetűnő a nyelv és a szemek tájékán, mert a felhalmozódott gáz miatt megduzzadnak. A bőr színe is mutathat bizonyos elváltozásokat: mivel a vér hemoglobinja más pigmentekké alakul, márványszínűvé válik.”

 

 

Jóllehet Abdullah azt állítja, hogy miután csónakjukat két nagy hullám elsüllyesztette, látta két fia és felesége holttestét, története fordulatot vesz, és elmeséli: épen sikerült kiúsznia a partra. És most feltételezi, hogy felesége, akinek felpuffadt tetemét látta a hullámok között lebegni, és a két kisfia, akik a szeme láttára fulladtak a tengerbe, ő pedig tisztában volt azzal, hogy meghaltak, valamiképpen mégiscsak élve kijutottak a partra. De nem találta meg őket, így azt hitte, „megrémültek és elszaladtak.” És sehol sem látta a holttesteket. Csak akkor „értesült” a tragikus igazságról, amikor bement a kórházba, ahova a halottak kerültek.

 

Megmagyarázná valaki, hogyan képesek elszaladni a halottak? Másképp fogalmazva: csak akkor értesült a halálukról, amikor felismerte kisfiát az újságok címlapjain. Ahogy ő maga is beszámolt róla a Daily Malben:

 

A következő három pokoli óra folyamán tehát (ez a rövid idő elég volt ahhoz, hogy a felesége felpuffadjon,holott a felbomlásnak ehhez a szakasza 2-6 napon belül következik be) Kurdi úr az életéért küszködött, miközben kétségbeesetten kereste feleségét és fiait, akik szintén eltűntek a látóteréből. Aztán megtalálta az egyik gyereket, de már későn, mert a fiú megfulladt.

 

Az elsőszülött fiammal végeztek a magas hullámok – mondta. Kénytelen voltam ott hagyni, hogy megmentsem a másikat. A fényeket követve próbáltam kiúszni a partra.

 

A parton a feleségemet és a fiamat kerestem, de nem találtam őket. Azt hittem, megrémültek és elszaladtak, így visszatértem Bodrumba.
De a barátainak azt mondta, bárcsak maga is vízbe fulladt volna, mert így megmenekült volna a bűntudattól, ami most már haláláig elkíséri, hiszen a jobb élet reményében kockára tette családja életét.

 

A közösségi média jóvoltából Aylan és Galip fotóit a világ minden tájára eljutottak, arra buzdítva politikusokat, hogy tegyenek többet a Szíriából menekülők érdekében.

 

Mint láthatják tehát, több, nagyon különböző történetünk is van Abdullahról, amelyek ellentmondanak egymásnak.

 

Még csak nem is tudja pontosan, mi történt. Ez az ember sosem tartózkodott azon a csónakon, és nem lehetett szemtanúja felesége és gyerekei halálának sem. Ezért lehett ő az egyetlen olyan túlélő, akin semmilyen sérülés nem volt és nem volt szüksége semmilyen orvosi segítségre, holott, mint állítja, több mint három órán keresztül volt egy olyan erőszakos és kétségbeesett helyzetben, amikor is mindenki más megfulladt. Valótlanságot állít és egy kitalált történetet ad elő. Elég hosszú ideje dolgozunk már ezekkel az emberjogi témákkal, hogy felismerjük, amikor kilóg a lóláb.

 

Az ellentmondásos és szakadozó mese alapvetően azt sugallja, hogy előre küldte a feleségét és a gyerekeit, ugyanis egy magányos anyát és a gyerekeket könnyebben befogadják. Ezt a tanácsot természetesen más, Kanadában vagy Európa bizonyos részein élő családtagjaitól kaphatta, akik többet tudnak az európai jogi kiskapukról, amelyekből azok az embercsempészek is profitálnak, akik távoli országokba juttatják el ügyfeleiket. A feleségnek világosan megmondhatták: menjen előre, intézze el a menekült státuszt, aztán segítsen neki, hogy egy későbbi időpontban hamis útlevéllel bejöhessen az országba és csatlakozhasson hozzájuk.

 

Csalás az egész. Ez megmagyarázza a krokodilkönnyeket is. Nem csoda, ha testvére, Fatima sokkal jobban megsiratta őket, mint a fivére, aki az egész családot elvesztette. Őt valóban mély bűntudat marcangolja, hiszen a turpisság halálát okozta egy nőnek, aki nem tudott úszni és két kisgyereknek. Szándékosan átverik a rendszert. És most nyomatják a propagandát,hogy a többi csaló számára is megnyissák az utat. Figyelemreméltó Abdullah Kurdinak az a kijelentése is, amelyet testvére, a Kanadában élő Fatima idézett:

 

„Természetesen nagyon elkeserít, hogy ilyen tragédiának kellett megtörténnie ahhoz, hogy ráébressze az embereket, mi zajlik”– nyilatkozta, majd hozzátette: „Abdullah azt mondta, ha a feleségemnek és a fiaimnak kellett felráznia a világot, hát jó. Ha így volt megírva, így kellett lennie.”

 

És Tayyip Erdogan elnök, a török embercsempész így reagált a hazája vizein bekövetkezett halálesetekre: „És az európai országok, amelyek a menekültek sírjává változtatták a Földközi -tengert, az emberi civilizáció egykori bölcsőjét, vétkesek minden egyes vízbe fúlt menekült halálában.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s